Automatikus időpont Dr. Rézfaszúhoz

Innen csókoltatok mindenkit Dr. Bubo

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • szaty: kommentelnék ha szabad. hasonló reakció-igénnyel mit ahogy a blog íródik. (talán nem is azért mert... (2010.07.21. 23:07) Vizitdíj
  • Utolsó 20

HTML doboz

advisory_i_swear_alot.gif

MÁV érdekképviselet

2008.02.03. 17:35 | BitPork | Szólj hozzá!

A Vasutasok sztrájkolnak. Megint, mindíg.
Ebben, kezdünk hasonlítani a Nyugatunkra. Ott mindenért lehet sztrájkolni. Ha tolvajokat joggal üldöző rendőrrökről van szó, ha egy plusz szabadnap elvételéről. Bár ott, nincs  lehetőség mutogatni Nyugatra, mert ott max a halak tiltakozhatnának, azok is csak a fejükre telepített telekommunikációs vagy olaj vezetékek miatt. És közelítően annyi eredménnyel mint itthon.

Mert ugye egy-két apróságról megfeletkezik a munkavállalót képviselő. Első lépésben gondolkodni. Vagyis, dehogy! Éppen az a baj hogy mindenki helyett akar agytornát végezni, ami ugye annyira nehéz hogy meg is van az eredménye.
Kenyér-cirkusz esete. Csak ez itt most, hogy  klasszikust idézzek, a "fordított Robin Hood" esete. Kenyeret ígérsz, ha cirkuszt kapsz. És ugye azt mindenki belátja hogy kenyérből soha nem elég. Ezért cirkuszra fel! Hiszen az Állam mire másra is lenne jó, mint fejőstehénnek. Aki nem lopja meg az államot, az a családját károsítja meg. Igaz erős párhuzamot vonni a lopás és a lenyúlás között, de most ettől tekintsünk el.

Azért igen Kedves, és Tiszteletre méltó Graskó Urat megintejuvolnám egy feltételezett szituáció erejéig. Teszem azt Ő, egy sok alkalmazottat foglalkoztató cégcsoport tulajdonosa. A cégcsoport egyes részei jól, mások rosszul működnek. Eljönne a pillanat amikor a rosszul működő részlegek, elvinnék a hasznot. Ekkor mit tesz a jaó gazda? Eladja a rosszat? Ez, nyílvánvaló okokból nem megy. Értékesíti a jót, és felszámolja a rosszul menőt?
Esetleg ha a jót értékesítette, akkor a befolyt összeget szétosztja a tulajdonjog hányadának megfelelően? Ja, hogy az alkalmazottak nem tulajdonosok, így nekik nem jár semmi?! Hogy mik vannak... Persze az is megérne egy brain-storming-ot(sicc!) , hogy vajh egy 100%-ban magán tulajdonú vállalkozás esetében, lenne-é ekkora mellénye Gaskó "Parasztlázadó" István Úrnak. (Teszem fel a pont agyammal, a másnapi felmondólevél nagyban befolyásolná a viselkedését.)

Arról már csak félve kérdezném meg Tisztelt Aktivista Urat, hogy mennyire etikus felügyelőbizotsági tagságban, másodállásként zsarolni egy állami szervet.

Isten mentsen meg attól hogy a kormányt védjem, de a megbuktatásuknak is van más, törvényileg ÉS etikailag kifogásolhatatlan módja. De mi Magyarok vagyunk. Nem kenyerünk a gondolkodás, csak a cirkusz.

Dr Bubo már elő is jegyezte Gaskó Urat.

A bejegyzés trackback címe:

https://drbcp.blog.hu/api/trackback/id/tr44323405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása