Automatikus időpont Dr. Rézfaszúhoz

Innen csókoltatok mindenkit Dr. Bubo

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • szaty: kommentelnék ha szabad. hasonló reakció-igénnyel mit ahogy a blog íródik. (talán nem is azért mert... (2010.07.21. 23:07) Vizitdíj
  • Utolsó 20

HTML doboz

advisory_i_swear_alot.gif

Magyar gazdagság

2008.01.22. 14:41 | BitPork | Szólj hozzá!

A KSH megint érdekes statisztikával állt elő.
Megtudhatuk belőle, a mindennapi létünkhöz nélkülözhetetlen dolgokat. Például hogy kicsiny országunk legszegényebbjei több mobilt tartanak 100 főre vetítve, mint a leggazdagabbjai. Meg hogy a gazdagabbak több egészséges ételt fogyasztanak, mint a szegények.

Megfordult megint velem a világ. Mi értelme van ezeknek a mutatóknak? Akkor amikor az átlagkereset alapján itthon mindenki ki tudja fizetni a napi megélhetését, és senki nincs az utcán. Elméletben. Mert a valóságban ez messze nem így van. Bár az jutott az eszembe, hogy legközelebb a buszmegállóban( tetszőlegesen helyettesíthető más hellyel) kéregető embert szín vallásra fogom felszólítani: mert én biztosasn tudom Róla hogy neki az átlagkeresete nem indokolja a koldulást. Különben is, lehet hogy amint elunja a hideget, átsétál a szomszéd hipermarket(sicc!) parkolójába, és beül az autójába, majd kényelemesen hazadöcög.

Erről az is eszembe jut, hogy nem vagyunk egyedül a világűrben. Olvastam a következőt: It takes 11.57 days to count to a million and about 31.68 years to count to a billion. After the sun, the nearest star is about 21 trillion miles. There are 400 billion stars in our galaxy and the universe is filled with galaxies. We are not alone.(Aki nem beszél angolul: 11.57 napig tart elszámolni egy millióig és 31.68 évig a billióig.A napunktól eltekintve a legközelebbi csillag körülbelül 21 trillió mérföld( 33.796224 trillió km). 400 billió csillag van a mi galaxisunkban, és az univerzum teli van galaxisokkal. Nem vagyunk egyedül.) Szóval el kell hinnünk ha mondják. Igaz ember még nem tudta bizonyítani hogy létezik a földön kívül élet, de a nagy számok, a statisztika azt mondja nekünk hogy nem vagyunk egyedül. Biztos így van. Igaz hogy ez az itthon élő szegényeken nem segít, de jó tudni.
Egy viccet is felidézett, ami talán rámutat a szegények és a gazdagok igazi azonosságára.

Mi a külünbség(hasonlóság) a sas és a favágó között?
A sas kurva magasan száll, a favágót meg ez kurvára nem érdekli.

Valahogy ez van most itthon is. Mindenki mondja hogy nőtt az életszínvonal
, és hogy mennyire jó most nekünk. Kicsit irigylem a hajléktalanokat: nem kell olvasniuk ezeket a marhaságokat. Kurvára nem érdekli őket.

A bejegyzés trackback címe:

https://drbcp.blog.hu/api/trackback/id/tr68307246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása