Automatikus időpont Dr. Rézfaszúhoz

Innen csókoltatok mindenkit Dr. Bubo

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • szaty: kommentelnék ha szabad. hasonló reakció-igénnyel mit ahogy a blog íródik. (talán nem is azért mert... (2010.07.21. 23:07) Vizitdíj
  • Utolsó 20

HTML doboz

advisory_i_swear_alot.gif

Bírói ítélkezés

2008.01.20. 16:38 | BitPork | Szólj hozzá!

Az MR1-en hallottam ebédidőben, hogy ma szabadult Tánczos Gábor.

Hogy bűnös-é vagy nem, a mai napig kicsit homályos.Ügyében a bíróság egy beismerő vallomás alapján hozott ítéletet. Amit a későbbiekben visszavont a gyanúsított, mert állítása szerint, fizikai(rendőri) kényszer hatására tette azt.

Ennek kapcsán megint felmerült anyanyelvünk szépsége. Ugye vannak szókapcsolatok, amik a köztudatban összefonódtak. Ilyen például a tisztességes munka, vagy ennek kapcsán a tisztességes bér. Igaz mindkettő mese kategória, de azért minden épeszű ember igyekszik megvalósítani, elérni. Persze vannak ilyen ha nem is meseszerű, de teljeséggel hihetetlen példák is: tisztességes ügyvéd, igaz politikus.

És most egy érdekes név jöjjön: Független Magyar Bíróság. Kíváncsi lennék, hogy a mélyen tisztelt ítélkező testület, vajon figyelembe vette-é az elítélt későbbi azon állítását, hogy kényszerből tett beismerő vallomást. A rádió műsorában elhangzottak szerint a Legfelsőbb Bíróság újra tárgyaltatta az ügyét, mert nem értett egyet a 14(tizennégy) év letöltendő büntetéssel annak tekintetében, hogy nem volt bizonyítható oka az elkövetésnek, és nem volt meg az elkövetés eszköze, illetve hogy a megjelent bizonyítokok származhattak hanyagságból. Tehát erkölcsileg megkérdőjelezhetetlenül, kétségbe vonták a büntetést. Erre, a visszautalás indokait figyelembe véve megszületett egy 13(tizenhárom)!!! éves ítélet. Az új tárgyalás alatt semilyen új bizonyíték nem került elő, sem pro, sem kontra. Persze ez nem zavarta a taláros testületet, hiszen ott volt a közvélemény nyomása: ítélet kellett, hogy megnyugodjon a hőbörgő tömeg.
 Persze az ügyben érintett nyomozói szervek sem találtak semilyen hibát, pláne nem bizonyítékot arra nézve hogy közülük vki hibázott volna. (nem hiszem hogy külön ki kellene most emelni Mórt vagy egyéb igen nagy bakikat.) Az európai emberi jogi bíróság(a strasbourgi) le sem tojta az ügyet. Igaza volt. Miért is foglalkozna olyan emberrel, akikről már el lett döntve hogy bűnös? Ráadásul egy olyan szervezet által, akinek a neve is tükrözi, hogy neki bizony semmihez, semmi köze. Épp olyan független egyéb erőszakszervetkől, mint az igazságtól, vagy a tényektől.

Nem akarok állást foglalni abban, hogy Tánczos Gábor követett-e el bűncselekményt. Hiszem hogy mindenkinek van joga a meghallgattatáshoz! "Ha nem is értek egyet az Ön véleményével, meghalnék azért, hogy azt Ön elmondhassa"Montesqiue és Churchill után szabadon

És  találtam egy igazi okosságot, persze ballib ez is :D
A süketnél is rosszabb az, aki nem akar hallani. Lenin

A bejegyzés trackback címe:

https://drbcp.blog.hu/api/trackback/id/tr17304572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása